Paleo dieedist on saanud miljoneid inimesi ühendav eluviis.

Sõltumata sellest, kas sa oled paleo elustiili juba valinud või alles otsid informatsiooni, siit leiad 10 tõsiasja, mida

on kasulik silmas pidada.

  1. Paleo dieeti järgides ei pea sa igapäevaselt kaloreid lugema. See pole järjekordne moodne kiirdieet, sa ei pea koguste pärast muretsema ja iga suutäit mõõtma. Süües kvaliteetset toitaineterikast toitu ja täiendades oma toidulauda väherasvase liha ning köögiviljadega, ei pea sa koguseid mõõtma. Pea meeles, et kalorid pole vennad – 300 kalorit kukleid ei võrdu 300 kalori liha ja köögiviljadega.
  2. Paleo dieeti pole välja mõelnud teadlased, toitumisspetsialistid, kuulsused või ärimehed. Paleo dieet ei ole leiutatud, vaid on taasavastatud. Paleo dieet pärineb meie paleoliitilistelt esivanematelt ja järgib meile geneetilistelt sobivaimat toiduvalikut.
  3. Kaasaja kaks enimlevinud toidutalumatust on gluteeni– ja laktoositalumatus. Paleo dieet välistab gluteeni ja piirab laktoosi tarbimise.
  4. Paleo dieet kõrvaldab rafineeritud süsivesikud ja eelistab valguallikaid. Valgurikas toitumine annab rohkem energiat ja hoiab veresuhkru stabiilsemana, mis omakorda pikendab täiskõhutunnet.
  5. Paleo dieet tähendab loobumist kaun- ja teraviljadest, sest need on toorelt tarbides inimesele mürgised.
  6. Dieedid, mis piiravad või kõrvaldavad toidust süsivesikuid, soovitavad reeglina tarbida liha, kuid ei erista seda liigi või kvaliteedi järgi. Paleo dieet paneb rõhu just mahelihale.
  7. Paleo dieet on kiudaineterikas. Esmapilgul võib näida, et paleo tähendab vaid liha ehk valke, kuid sama oluline on rohke köögi- ja puuviljade tarbimine. Inimesed, kes jälgivad paleo dieeti, saavad toidust rohkem kiudaineid kui moodsate dieetide järgijad.
  8. Inimesed on olnud edukalt „paleo dieedil“ üle kahe miljoni aasta. Pakendatud ja eeltöödeldud toidud leidsid tee meie toidulauale pelgalt paarsada aastat tagasi, mil algas tööstusrevolutsioon. Samal ajal algas ka meie tervise allakäik.
  9. Teadus on tõestanud, et meie küttidest ja korilastest esivanematele olid tundmatud kaasaegsed haigused, sealhulgas ülekaalulisus, rasvumine, kardiovaskulaarsed tõved, vähk ja diabeet. Nende haiguste eest võlgneme „tänu“ põllumajandus- ja toiduainetööstuse arengule.
  10. Päris toidu söömine on mõistlik ja loogiline. Sinu keha tänab sind.

Kui sa tahad paleo kohta veel rohkem teada, siis hea võimalus on paleo koolitus. Sellest on nüüd ka video saadaval.

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This