Täna oli ehe “mehed köögis” toidu tegemine.
Mul on silme ees, et hakkan pisikeste ahjuvormikeste sisse hakklihamuffineid tegema.
Kes mu muid “muffini” retsepte on näinud, see teab, et soolane muffin on minu arusaamises kotlett suures muffinivormis. Ma olen veider selline.
Aga tänase juurde.
Kuna ma soetasin endale hiljuti köögikombaini laadse asja, siis ju porgandit ei saa käsitsi riivida. See oleks nagu koristaja eest põrand ära pühkida. Nii lihtsalt ei tehta 🙂
Panin siis ühe piraka porgandi masinasse, ilusti surises.
Siis mõtlesin, et mul on ju bataati, polegi seda ammu söönud. Niisiis suristasin bataadi ka läbi.
Ja siis vaatan, et – saadanas! – liiga palju sai. Ma pole veel hakklihani jõudnudki, aga kauss, milles ma tavaliselt muffini segu segan, on juba täis.
Hetk mõtlemist ja plaan olemas – noh teeme siis ahjuvormi.
Niisiis vaatame, mis kodus olemas on..
Koostis
- 250g veisehakkliha
- 1 suur porgand
- 1 keskmine bataat
- 1 sibul
- 3 muna
- 400g kookospiima
- pihutäis kõrvitsaseemneid
- maitserohelist ja tšilliõli
Valmistamine
Tee võrmipõhi õli/rasvaga kokku (minul oli kookosõli).
Lao kihid: bataat, siis hakkliha, siis sibul, siis kõrvitsaseemned, siis porgand (mina ei pruunistanud hakkliha eelnevalt, see aga ei takista sind seda tegemast).
Sega muna, tšilliõli ja maitseroheline, kata valades kogu vorm.
Kata kogu vorm kookospiimaga.
Ahju – 200 kraadi ja 30-40 minutit.
Lase pärast veel 10-15 minutit tõmmata, et porgand ja bataat vedeliku endasse imeks.
Minu meelest andis tšilliõli sellele kõigele just selle õige meki.