KOOSTISOSAD

  • 500g erinevaid mereande (nt kala, krevetid, kammkarbid)
  • 2 paprikat
  • 1 sibul
  • 1/2 brokolit (õisikud)
  • 4 porgandit
  • 200g aedube
  • 200g šampinjone
  • 3 spl sidruni või laimi mahla
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 spl värsket ingverit
  • 4 rohelise sibula vart
  • 4 spl kõrge kuumustaluvusega õli (nt avokaadoõli)
  • 1 spl seesamiõli

VALMISTAMINE

Sega mereannid sidrunimahlaga ja jäta 10-15 minutiks marineerima.

Lõika paprika ja porgand ribadeks ja sibul ning šampinjonid õhukesteks viiludeks.

Haki roheline sibul. Riivi ingver. Purusta või lõika küüslauk õhukesteks viiludeks.

Sega väikeses kausis kokku küüslauk, ingver, roheline sibul, 2 spl õli ja seesamiõli.

Kuumuta 1 spl õli suurel pannil või wok-pannil kõrgel kuumusel. Pruunista väikeste portsude kaupa mereannid. Ära liiga palju pannile pane, sest siis hakkavad need hauduma pruunistumise asemel.

Pane pruunistunud mereannid kaussi ja kata kauss taldrikuga. Kuumuta ka köögivilju paar minutit väikeste portsude kaupa. Vajadusel lisa õli.

Iga valminud ports kalla kaussi teiste koostisosade juurde. Kui kõik mereannid ja köögiviljad on valmis, siis kalla pannile küüslaugu-ingveri segu.

Kuumuta läbi. Kalla kõik koostisosad pannile tagasi ning sega kuni toit uuesti läbi kuumeneb.

 

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This