Postimehe vahel ilmus erileht “Südame Tervis”, milles omakorda artikkel “Margariin on tee terve südame poole”. Tegelikult pole aga tegemist artikliga, vaid reklaamtekstiga, nimelt on erilehe väljaandjaks Unilever ehk siis konkreetselt margariinide tootja.  Mida muud saaksidki nad kirjutada?

Taimsed rasvad, isegi hüdrogeenimata kujul, ei ole reeglina kasulikud. Erandiks on näiteks kookos- ja palmirasv ning üksikud taimeõlid (oliiviõli).

Margariini valmistamiseks on vaja siduda võimalikult suur kogus vett. Et vesi ja rasv siduda ühtlaseks, kergelt määritavaks massiks, kasutatakse selles rohkesti emulgaatoreid, millede mõju inimorganismile on suures osas teadmata. Lisatakse stabilisaatoreid, erinevaid lõhnaaineid, värve ning sünteesitud maitsearoome. Looduslikkusest on asi väga kaugel.

Enamus taimeõlisid on oomega-6-rasvhapete rikkad ja tervisele kahjulikud.

Kui kannatad piimatooteid, siis unusta margariinid ja kõiksugu võided ning kasuta vaid 82% võid. Maitsestada võid kõike ka ise, aga siis juba naturaalsete, puhaste maitsete ja lisanditega.

 

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This