Mille pinnalt teed sina oma tervise jaoks otsuseid?

Mõne ajaleheartikli pinnalt? Eriti, kui seal on kokku võetud mõni uuring – vaadeldi gruppi inimesi ja tehti järeldusi.

Ma ei pane suurt rõhku oma toitumise osas otsuste tegemisel vaatlusuuringutele, et mida keegi sööb ja kui terved nad on.

Näiteks mõne uuringu kohaselt on pruuni riisi sööjad tervemad valge riisi sööjatest.

Mõned uuringud (või pigem artiklid, mis on nende uuringute KOHTA avaldatud) väidavad aga, et inimesed, kes söövad vähem punast liha, on tervemad vähem liha sööjatest. Mida me sellisest artiklist teada saame?

Me TEAME, et uuringu kajastus ajaleheveergudel soovitab süüa pruuni riisi ning vältida punast liha.

Sellest saame järeldada kahte asja:

  • Inimesed, kes järgivad ajalehtede tervisenõuandeid, võtavad tõenäoliselt kuulda ka järgmisi seal avaldatud tervisenõuandeid.
  • Inimesed, kes neid nõuandeid ignoreerivad, võivad seda teha, sest nad ei hooli oma tervisest – mistõttu võib neil olla ka teisi tervist hävitavaid käitumisi.

Mis sa arvad, kas inimene, kes ajalehe soovitusel sööb pruuni riisi, treenib ka suurema tõenäosusega rohkem kui inimene, kes ignoreerib seda soovitust? Loomulikult ta teeb seda.

Mis sa arvad, kas inimene, kes ignoreerib pealkirja „Punane liha võib sind tappa“ – mitte, et ta sellega ei nõustuks, vaid ükskõiksuse pärast – suurema tõenäosusega ka suitsetab? Võimalik.

Sellised uuringud ütlevad lihtsalt, et tervisest teadlikumad inimesed kipuvad olema tervemad – isegi kui nad ei tee ilmtingimata kõike õigesti.

Näe, saingi siit sellele loole pealkirja 🙂

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This