Et kõik ausalt ära rääkida, pean alustama sellest, et mul oli külmkapis kolm veiselihaviilu, millega ma tavaliselt ei oska midagi peale hakata.
Tavaliselt lõigun ma need tükkideks ja peidan mõne pajaroa sisse.
Korralikku rulli ehk rulaadi ma polegi kunagi teinud.
Täna pidi see muutuma 🙂
Kuna ma kõike mune ühte korvi ei tahtnud panna, siis otsustasin katsetada.
Kolm viilu liha, kolm katsetust. Kõik ei saa ju untsu minna, eksole 🙂
Hakkame siis otsast minema.
Sibul, porgand ja paprika
Algatuseks määrin liha pestoga.
Tikkude abil rulli ja pannile pruunistamiseks. Ning siis fooliumisse ja ahju.
Sibul, porru ja peet
Kõigepealt pisut tsilliõli. See on hea terav kraam 🙂
Olgu, peeti sai ehk tsipa palju. Rulli mahtus vast pool sellest, mis pildil 🙂
Õun ja ploom
Maitseelamused
Tegin kõik rullid ühtemoodi – pruunistasin veidi pannil ja siis panin fooliumis pea tunniks 200 kraadi juures küpsema.
Sibula, porgandi ja paprika rull sai pisut kuiv, kuid maitsekooslus pestoga oli oivaline.
Sibula, porru ja peedi rull sai samuti pisut kuiv ja ütlme nii, et peet oleks võinud olemata olla. Ei olnud kuidagi paha, aga peeti oli kas liiga palju või oleks seda pidanud kuidagi enne maitsestama. Tsilliõli päästis olukorra.
Õuna ja ploomi rull oli vinge. Õun viskas natuke hapukat maitset, mis sobis kenasti ploomi magusaga. Ja liha sai nii pehme ja mahlakas, et seda võis ka kahvli servaga poolitada.