Tere Ardi!
Ostsin sinu raamatu. Loen seda (poole peal). Olen praeguseks olnud Paleo usku 1,5 nädalat. Peab ütlema, et mu toidusedel on mõnevõrra laienenud võrreldes varasemaga. Mul ei ole enam leib, merevaik, sink, juust, kama , keefir, kohukesed, makaronid, Rakvere viiner, piff , pelmeenid , hiinatoit ja pizza laual. Õigemini neid hetkel ei tarbi üldse. Asemele on tulnud uusi ja huvitavaid tooteid. Toiduvalmistamine on põnev ja mänguline, kuigi osa koostisainetest on tundmatud. Paljud retseptid ongi hetkel selle taga, et ei saa täpselt aru, mida silmas peetakse. Seega – minu küsimus. Palun seleta lahti, mis on …
kookos…
…või
…õli
…rasv
…piim
…vedelik
…jahu
…palmisuhkur
…kreem
Hannes

Tere, Hannes!Tänan küsimast. Kookosest tehakse tõesti mitmeid erinevaid tooteid ja kohati on päris keeruline aru saada, millega tegemist on. Üritan suuna kätte anda.Kookosvõi – inglise keeles tuntud ka kui creamed coconut ehk kreemjas kookos. Tegemist on kookose viljalihaga, mille veesisaldust on vähendatud ja siis allesolev mass pastaks jahvatatud. Võib sulatatuna kasutada kookospiima ja -koore asemel.Kookosõli ja -rasv – üks ja sama asi. Kookosrasv tahkes olekus ja -õli vedelas. Kookosrasv hakkab sulama umbes toatemperatuuril ehk umbes 25 kraadi juures.

Kookospiim – veega segatud jahvatatud kookose viljaliha.

Kookose vedelik – tuntud ka kookosvee nime all. Tegemist on veega, mis asub kookose sees. Sisaldab 95% vett ja natuke kasulikke aineid. Hea janukustutaja.

Kookosjahu – kuivatatud ja jahvatatud kookose viljaliha. Saab ise teha näiteks kohviveskiga kookoshelbeid jahvatades.

Kookospalmisuhkur – valmistatakse kookospalmi õienektarist. Tegemist on siiski suhkruga.

Kookoskreem – Kookospähkli sisu purustatakse helvesteks, kuivatatakse ning jahvatatakse siis spetsiaalses veskis nii kaua, kuni rasv hakkab eemalduma. Kookoskreemiks kasutatkse neitsikookosrasva esimesest külmpressist, protsess toimub 50 ° – 60 ° C juures, segu kuumutatakse ja segatakse kuni saavutatakse soovitud kreemjas konsistents.

Hääga
Ardi

 

Veel artikleid just sinule ...

Hakklihamuffinid Seekord siis kastani- ja viinamarjaseemnejahust muffinid, täidiseks pirprane veisehakkliha. Ei olnud üldse plaanis jahudega eputada, kodu...
Insuliin hakkas liikuma, järgmine peatus – diabeet. Insuliiniteema on tähtis. Seega pane nüüd kohvitass kõrvale ja pane tähele. Päriselt ka. Mis on insuliin? Nii, algatuseks räägime kuiva ju...
Kiri kõige kallimale … Kiri kõige kallimale Kullake, mul on sulle üks palve. Palun, hoiame meie ühsise kodu küpsistest, jäätisest ja šokolaadist puhtana. Jah, ma ...
Paleo teelt eksimine ja tee taasleidmine Tänase loo kangelane on Urve, kes jagab oma kogemust sellest, kuidas väike kiluvõileib ta paleo ree pealt maha lükkas ja kuidas ta sinna tag...
11 nippi, kuidas köögis aega säästa Kuulen tihti, et paleo järgi toiduvalmistamine on liialt ajakulukas. “Ma ei saa kogu aeg kokata.” “Ma ei jõua hommikul lõunasööki kaasa ...

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This