Tervise nimel elustiilis muudatuste tegemine on õilis ja hea. Motivatsiooni leidmisel on miks-küsimus tihti määrava tähtsusega. Vahel on aga miksist vähe.

Ma näen seda oma klientide juures tihti – tervis on tuksis ja keha ei luba endistviisi jätkata, samas nagu mugavustsoonist eriti välja ka ei tahaks minna. Paleoga alustamine on lihtne viis tervist taastada või kaalu langetada. Tehakse endale mängureeglid ja toidusedel selgeks, aga sellest võetakse oma ellu üle minimaalselt. Ikka lillkapsas ja kanafilee õhtuks, ikka praemuna hommikuks. Ja siis kurdetakse, et paleo on igav ja toit maitsetu.

Eks see ole mingis mõttes ka inimlik. Me jaguneme kaheks, osale meist meeldib muutus ja me võtame asju hingega, ülejäänud takerduvad pigem minevikku, mugavustsooni ja elavad muutused üle. Vahel hüppame ühest leerist teise ka.

Paleo elustiil on imetore raamistik, mis pakub sulle vaheldusrikast ja värvikirevat toitu, mis on tervislik ja täisväärtuslik. Aastaid tagasi pidasin ma mikrolaineahjus soojendatud tomatikastmes purgiube tervislikuks (ikka parem kui burger, eksole!). Need ajad on õnneks jäädavalt läinud. Köögi (taas)avastamine on olnud võrratu kogemus. Mulle meeldib katsetada uusi kooslusi või järele aimata retsepte, mida justkui vaid vanaema peaks oskama. Ainuüksi uute ürtide ja maitseainete lisandumine on tekitanud ohtralt mängulusti. Minul on köögis lõbus.

Kas sa oled üks neist, kelle jaoks köök tähendab tööd ja vaeva ning toidupoe külastamine on kui kõrbe ületamine? Häda ei ole köögis ega poes, häda on sinu peas. Märka seda väikest häälekest oma peas, mis püüab asju probleemideks sildistada. Märka seda häält ja tunne see ära – see oled lihtsalt vana sina, kes ei taha muutuda ja klammerdub mineviku külge. On aeg sellest häälekesest üle olla ja pilk tulevikku heita.

Paleost on sulle tõeliselt kasu vaid siis, kui sa ise seda naudid. Sa ei tee seda kellegi teise jaoks. Hambad ristis ja ennast karistades sa tulevikku ei ehita. Nii lihtne see ongi.

Paleo võib sind üllatada. Kui sa pole köögivirtuoos, anna endale veidi aega – ehk hakkab see sulle meeldima. Vajad selleks vaid pisut pealehakkamist ja julgust katsetada.

Lähme laulame köögis.

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This