Kartul

Head küljed: Kartul on hea C vitamiini, kaaliumi, vitamiin B6 ja magneesiumi allikas.  Sisaldab palju valke, on väga toitev ja sobib hästi söögiks toidunappuse korral, ilma, et sööja jääks valguvaegusesse.

Halvad küljed: Kartulikoores asuvad inimesele mürgised glükoalkaloidid. Seetõttu koori kartuleid hoolega.  Vanas, kahjustatud naha või päikese käes hoitud kartulites on glükoalkaloidide kogus suurem.  Kasvades toimib kartul “käsnana”, mis imeb muid aineid ja mürke koos veega maapinnast enda sisse. Seetõttu eelista värskeid mahekartuleid, mis on kasvanud saastamata mullas ja hoitud õigetes tingimustes. Kartul on suur süsivesikute allikas ning selle tarbimist võiksid piirata inimesed, kes soovivad kaalu langetada.

Kartuli koostisest saad lugeda siit

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This