Glükoos on süsivesik ja kõige lihtsam suhkur, mis koosneb süsinikust (C), hapnikust (O) ja vesinikust (H). Glükoos on tähtis energiaallikas kõikidele elusorganismidele ja ehituskivi teistele süsivesikutele.
Paleo uudiskiri
Uued artiklid, praktilised nõuanded. Isiklikud pakkumised.
Ole esimene, kes loeb.
Nii lihtne oligi. Esimene kiri on juba sinu postkastis.
Hoian sinu andmeid hästi ja edasi ei jaga.
Loe lisaks …
Haigused käivad kõhu kaudu
Uuringud erinevates valdkondades (nt. biokeemias, dermatoloogias, onkoloogias, ja neid lisandub pidevalt) leiavad aina enam tõendeid, et meie moodne toidulaud, täis rafineeritud toitaineid, …Ene lugu: Peavaludest ei tea ma enam midagi
Kui alustada päris algusest, siis pean alustama algusest. Ma võtsin peale kolmanda lapse sündi juurde… ma ei teagi kui palju… aga ühel …Lugeja küsib: Mesi on ju puhtast loodusest?
Tere Ardi Tutvusin Paleo toitumissedeliga ja tekkis küsimus mee kohta , ma ei mõtle poemett aga oma mesilaste mett, see on ju …Lugeja küsib: Speltajahu
Tere, kas speltanisu jahu ka tekitab punne? Tavaline valge nisujahu mul tekitas. M.Magus paleo kokaraamat
Jõulud on terviseteadlikule alati veidi keeruline aeg. Detsember möödub pahatihti laud-lookas pidude saatel jõulutraditsioonidele alistudes, lähedaste survel või justkui valikute puudumise tõttu. …Magamine, sinu tervise alus
Uni on ehk kõige rohkem alahinnatud tegur sinu kehale ja vaimule. Alustame ikka minevikust. Enne, kui Ben Franklin lohet lennutades välku taga …Umami – viies maitse
Mõni roog on kohe nii hea, et viib keele alla. Ja mõni jälle on selline hea, aga ei midagi erilist. Mis on …Keetmine ja toiteväärtus
Täna vaatleme edasi toiteväärtuse teemat. Kui eelmine kord uurisime praadimist, siis täna võtame midagi mahedamat ette – keetmise. Toiteväärtust tasub alati uurida juba …8 põhjust, miks sul pole energiat
Käes on külm ja pime aeg ning aina rohkem tunneme ennast väsinuna. Enamasti seostatakse seda kohe päikese- ja D-vitamiinipuudusega, kuid see pole alati …Kas praadimine vähendab toidu toiteväärtust?
Lühike vastus on, et jah, eks ta muidugi vähendab. Kuumtöötlemine võib küll teha toitu kergemini seeditavaks, aga samas on sinna sisse programmeeritud toitväärtuse …