Nägin täna müügil mahekana tiibu ja teadsin kohe, et ma pean täna krõbedaid kanatiibu saama.

Mitte, et ma oleks kunagi neid teinud. Täiesti esimene kord.

Milline kaste? Kuidas seda üldse teha. Pole õrna aimugi.

Nojah, hakkame siis otsast pihta.

Kaste-marinaad

Kuna olin oma mõtetega endiselt veel poes, siis otsustasin otsida mingi kastme, mis võiks sobivasse suunda sobida.

Leidsin BBQ tulise kastme.

IMG_0734

Ok, seega näib, et vajan tomatit, äädikat, suhkrut, sibulat, küüslauku, soola ja tsillit.

Ja mul on sede kõike kodus täitsa olemas. Super 🙂

Kodus.

Vaatasin kapid üle ja hakkasin kastet tegema.

Koostis:

  • 500g kanatiibu
  • 100g tomatipüreed/-pastat
  • 50g kookosõli
  • 2 spl balsamiäädikat
  • 1 keskmine sibul, hakitud
  • 3 küüslaugu küünt, pressitud
  • 2 spl tšilliõli
  • 4 spl mett
  • 1 tl soola

Tegemine:

Lõikusin kanatiiva kõigepealt liigestest pooleks. Nuga läks siuhti läbi 🙂

Lasin potiga   vee keema ja lisasin kanatiivad, lasin napilt 10 minutit keeda.

Segasin kastme valmis ja mökerdasin värskelt veest välja võetud kana sellega kokku. Lasin 30 minutit seista, et liha marineeruks.

kanatiivad1

Ladusin liha restile ja 200 kraadiga 30 minutiks ahju. Seejärel keerasin tükid ringi ja lasin veel 10 minutit ahjus edasi.

Voila!

kanatiivad2

 

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This