Eelista neid
Küllastunud rasvhapete allikad (kannatavad kuumalt kasutamist)
Püüa leida orgaanilisi, rafineerimata õlisid
- Kookosõli
- Palmiõli
Püüa leida mahetootmisest pärit loomset rasva
- Või
- Ghii
- Sulatatud rasv
- Searasv
- Kanarasv (ettevaatust oomega-6-rasvhapetega, tarbi mõõdukalt)
- Lambarasv
- Pardirasv
- Kõrge rasvasisaldusega koor
- Muna, liha ja mereannid
Küllastumata rasvhapete allikad (külmalt kasutamiseks)
Püüa leida orgaanilisi, extra virgin ja külmpressitud õlisid.
- Oliiviõli (virgin õli sobib ka kuni 180-190 kraadisel kuumusel toidu valmistamiseks)
- Seesamiõli
- Pähkliõli (kreeka pähkel, makadaamia)
- Linaseemne õli (tarbi mõõdukalt)
- Avokaado
- Pähklid ja seemned (s.h pähkli- ja seemnevõid)
Väldi neid
Küllastunud rasvhapete allikad
Kunstlikult loodud õlid on pea alati tervisele kahjulikud. Trans-rasvad on eriliselt halvad – Evelin ajab õiget asja.
- Margariin
- Hüdrogeenitud rasvad
Küllastumata rasvhapete allikad
Need õlid on tugevalt töödeldud ja oksüdeeruvad väga kergesti valguse, õhu või kuumuse käes. Oksüdeerunud õlid on alati tervise kahjulikud
- Rapsiõli
- Maisiõli
- Taimeõli
- Sojaõli
- Viinamarjaseemneõli
- Päevalilleseemneõli