Kirjeldus
Eelmüük
Raamat ei ole veel päris valmis. Trükikoda tegutseb – nüüd on see vaid mõne nädala küsimus. Tahan raamatuid näha poelettidel novembrikuu jooksul. Nädal ehk siia-sinna. Igal juhul võid jõulukuuse alla planeerida.
Eelmüük on soodsam kui poelettidel ja raamatust leiad loomulikult ka minu autogrammi.
Suupisteraamat
Siin ta on, aastaid nokitsetud kaunikene – Suur gluteenivabade suupistete ideeraamat.
Minu jaoks ongi suupiste kõik see maitsev, mida ühe-kahe ampsu (või lonksuga) süüa saab, kuid vajab põhjust või vähemalt ettekäänet. Pühapäeval sobib teha hommikusöögiks täidetud mune, aga muudel päevadel tundub see ülepingutamisena. Keegi peaks külla tulema, midagi peaks olema tähistada. Suupiste võimaldab väheste vahenditega olukorda uhkemasse valgusesse seada.
Kas pole nii, et ilma suurema põhjuseta tehtud suupiste on pigem snäkk või vahepala; midagi mugavuse või kiirustamise tarbeks – alternatiiv päriselt kokkamisele? Snäkki süües pole toit ise kunagi päriselt fookuses, tähelepanu on mujal. Seega peame lisama suupiste definitsioonile ka olustiku, mis omakorda dikteerib meile vajaduse pöörata tähelepanu suupiste välimusele.
Hakkab enam-vähem looma! Juba kujutame ette, millele üks suupiste vastama peaks. Nüüd peame käesoleva raamatu juurde tulema ja mõned piirangud seadma. Mida siit leiab ja mida mitte? Kõige suurem kitsendus tuleb minust endast – söön gluteenivaba, toitainerikast ja -tihedat toitu. Sellega on kõrvale jäetud üks suur-suur grupp suupisteid: kõik tikuvõileivad, bruschetta’d, vahvlid, kõrsikud ja enamik küpsetistest. Tasakaalustan sulle seda ebaõiglust retseptirohkusega. Lisaks püüan rõhku panna tegemise lihtsusele ja rahakotti mitte lõhki ajada.
Kuigi raamat sisaldab retsepte, ei ole minu südames tegu retseptiraamatuga. Minu eesmärk on sind inspireerida. Praktiliselt igast koostisosast on võimalik midagi suurepärast luua. Kutsun sind loomingulisele teekonnale, milles sa ise uusi suupisteid lood ja oma külalisi üllatad.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.