Vanad kultuurid teadsid, et õige viis seemneid ja ubasid süüa on neid eelnevalt leotades ja fermenteerides, et muuta need paremini seeditavateks.
Tänapäeva inimesed aga ei vaevu sellega tegelema. Lektiinid (anti-toiteained) ubades ja terades kleepuvad meie soolte seinale ja vähendavad selle kasulikku “imavat” pinda, mis tähendab, et me ei saa mitte ainult ubadest vähem toitaineid vaid ka muudest toitudest, mida koos ubadega sööme.
Teravijade ja ubade toidusedelist eemaldamine võimaldab meie soolel taastuda.
Vastupidiselt laialt levinud arusaamale, et teraviljad on möödapääsmatud kiudainete allikad, saame neid ka näiteks aed- ja puuviljadest.
Head kiudainete allikad on näiteks aedviljade puhul avokaado, brokoli, kapsas, porgand ja baklažaan. Puuviljade puhul aga õunad, banaanid, marjad (mustikad, murakad, vaarikad jms), kiivid, pirnid, aga ka kuivatatud puuviljad (viigimarjad, rosinad, aprikoosid, datlid, jne).