Õige tee

Artiklid

Praadimine

Kas praadimine vähendab toidu toiteväärtust?

Lühike vastus on, et jah, eks ta muidugi vähendab. Kuumtöötlemine võib küll teha toitu kergemini seeditavaks, aga samas on sinna sisse programmeeritud toitväärtuse kadu. See nüüd ei tähenda, et praadimine on halb. Ei, see on ikka parem kui meie paleo-eelne elu.…

Õige tee

Kuidas leida õige tee tervise juurde?

Erinevaid dieete reklaamitakse iga nurga peal. Enamasti on neil suhteliselt ühesugused põhimõtted ning eesmärgiks on kiiresti natuke kaalu langetada. Ning sama enamasti lõppeb see sellega, et tagasi tulevad kõik kilod ning natuke veel. Olen mina seda omal nahal kogenud, küllap oled…

Keetmine

Keetmine ja toiteväärtus

Täna vaatleme edasi toiteväärtuse teemat. Kui eelmine kord uurisime praadimist, siis täna võtame midagi mahedamat ette – keetmise. Toiteväärtust tasub alati uurida juba valmis roa puhul. Olenevalt toiduvalmistamisviisist kaotavad toiduained taldrikule jõudmise ajaks erineva hulga väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid. Koostisosade loetelu toormaterjalina…

Kesse laulab köögis?

Kesse laulab köögis?

Tervise nimel elustiilis muudatuste tegemine on õilis ja hea. Motivatsiooni leidmisel on miks-küsimus tihti määrava tähtsusega. Vahel on aga miksist vähe. Ma näen seda oma klientide juures tihti – tervis on tuksis ja keha ei luba endistviisi jätkata, samas nagu mugavustsoonist eriti välja…