Šokolaad

9 põhjust, miks süüa rohkem šokolaadi

Täna räägime millestki mõnusast. Šokolaadist.

Ma võin lahjat mürki võtta, et sa ei oodanud šokolaadi kiitvat postitust 🙂

Aga siit see tuleb.

Olgugi, et šokolaadil on patustamise mekk juures, ei ole see sugugi ootuspäraselt ebatervislik, aga loomulikult mitte ohjeldamatutes kogustes ja kuus korda päevas. Ikka mõõdukalt.

Tegelikult on šokolaadi aastasadu kasutatud edukalt erinevate hädade leevendamiseks isegi lääne meditsiinis.

Šokolaadi põhikomponendi, kakao, mõju kohta on tehtud väga palju uurimusi. Siit mõned järeldused.

9 põhjust süüa tumedat šokolaadi

1. Šokolaadis, täpsemalt siis kakaos, sisalduvad flavonoidid alandavad vererõhku. Keskmiselt nii 3-5 pügalat.

2. Šokolaad tasandab veresuhkru taset. Ikka need flavonoidid.

3.  Tassike kuuma šokolaadi või kakaojooki parandab mõne tunni jooksul vere voolu ajju.

4. Tume šokolaad tõstab tuju. Tegelikult isegi rohkem – see tekitab samasugust naudingut nagu armumine. Biokeemilisel tasandil. Need liblikad sinu kõhus võivad olla šokolaadist 🙂

5. Väiksem infarktioht. Igapäevane tükike tumedat šokolaadi võib seda vähendada poole võrra. Panid tähele, et see oli „tükike“, eksole…

6. Oled alati väsinud? Seesama infarktiriski vähendav tükike vähendab ka kroonilist väsimust.

7. Šokolaad tõstab hea ja alandab halva kolesterooli taset sinu veres.

8. Tume šokolaad aitab keha ainevahetusel suhkrut kergemini töödelda ning võib seeläbi vähendada diabeedi riski.

9. Kakao tuimestab valu. Olgu selleks menstruatsiooniga kaasnev valu või igapäevane migreen – tumedal šokolaadil on valuvaigistavad omadusi.

Ja veelkord, kogu jut oli tumeda šokolaadi kohta. Vähemalt 70% kakaosisaldusega.

Ei mingit selektiivset mäletamist 🙂