Sõltumata sellest, kas sa oled alles paleo teekonna alguses või oled juba kogenud paleokas, vahel on mõistlik alustalad üle vaadata. Täna saad kontrollida, kui paleo sa oled. Mitu neist üheteistkümnest harjumusest kehtivad ka sinu kohta? 

☐ Ma naudin toitu ja söömist

Paleo puhul on toidulauale pandav valik väga suur. Kindlasti satub ette hetki, kui mõni roog või toiduaine sulle ei maitse. Ära sunni ennast sööma midagi, mis sulle ei meeldi. Nii tekitad vaid suuremat kiusatust midagi patust suhu pista. Leia endale isiklikud lemmikud ning naudi igat toidukorda.

☐ Ma plaanin oma söögikordi ette

Enamikul meist on suhteliselt kiire argipäev: tööpäeva lõpus lasteaeda lapsele järgi, kiire sissepõige toidupoodi ja koju jõudmise hetkeks oleme valmis ära sööma kõike, mis teele juhtub. Tee parem pühapäeval või nädala alguses suurem kogus toitu ning tegusal tööpäevaõhtul piisab vaid kiirest soojendamisest.

☐ Mu toit valmib enamasti minu kodus

Kodus kokkamine on oluline. Ma ei mõtle siinkohal seda, et sa peaksid hommikust õhtuni pliidi taga seisma. Hoopis vastupidi. Tee korraga rohkem toitu, kui sul vaja on ning külmuta ülejäägid. Taaskord on saab mõne õhtusöögi nii paari minutiga lauale või on järgmisel hommikul kohe midagi laual.

☐ Ma ei pinguta patustamisega üle

Isutamine on loomulik. Kuigi paleo võtab ära suurema osa jaburatest isudest, siis aeg-ajalt tahame ikkagi midagi, mis ehk pole kõige tervislikum valik. Vahel tasuks oma isudele järgi anda, aga tee teadlik valik. Võta kehvadest variantidest see parim ning ära unusta mõõdukust. Jäätise isule järgi andes ei ole vaja liitrit ära süüa.

☐ Mul ei ole kodus rämpstoitu

Sellest oleme varemgi rääkinud. “Ei” on palju lihtsam öelda, kui need küpsised või kommid köögiriiuli peal kutsuvalt vastu ei vaata. Kõige lihtsam oma toidulaua puhatana hoidmiseks on ära visata kogu rämps köögikappidest.

☐ Mul on alati kodus söögivaru

Kui külmkapp ja köögiriiul ootamatult tühjaks saavad, siis on oht suurest näljast ära süüa midagi, mis su toidulauale tegelikult kuuluma ei peaks. Tekita endale varu. Sügavkülmas pakike liha, aknalaual puuviljakauss või köögisahtlis kott pähklitega. Peaasi, et oleks midagi, mida suure näljaga ära süüa ja siis mõelda, kus pool see pood nüüd oli.

☐ Mul on paleosõbralikud retseptid käeulatuses

Kuidas kõige lihtsamalt hakkama saada? Lase kellelgi teisel raske töö ära teha! Võta appi valmismenüü, et ei peaks ise pead vaevama, mida süüa teha ja mida mitte. Kui oled päris algaja ja kardad eksida, siis võta ette meie toidusedel ning kõik peaks tunduvalt lihtsam paistma. Muide, Paleo retseptinurgas on tuhandeid toredaid inimesi retsepte jagamas.

☐ Mul on abi alati käepärast

Ilmselgelt ei mõtle ma selle all plaastrit ja sidet. Varu hoopis mõni tervislik snäkk endale tööl lauasahtlisse, autosse või käekotti. Sel hetkel, kui nälg tahab silmanägemist võtta, aga poodi või restorani veel ei paista, siis on esmaabi kohe võtta.

☐ Mul on rohkesti maitseaineid kasutuses

Vürtside ja ürtide valik on suur. Kohe väga suur. Maitsestamisega saab elu köögis vägagi põnevaks teha. Proovi uusi maitseid, leia oma lemmikud ning saadki paari liigutusega lihtsatest koostisosadest midagi uut ja põnevat valmistada.

☐ Ma söön palju köögivilju

Sa oled seda kindlasti juba kuulnud, aga kuuled veel, sest kordamine pidavat tarkuse ema olema. Söö köögivilju! Neid ei saa kunagi liiga palju olla. Vali taldrikule mitmes värvitoonis köögivilju, et saada parim valik vitamiine ja mineraalaineid sinu tervisele.

☐ Ma küpsetan korra kuus või harvemini

Kuigi paleo-sõbralike koostisosadega saab teha imelisi kooke ja küpsetisi, siis need ei sobi igapäevaseks meeleheaks. Korra kuus on täiesti piisav tihedus.

Päris ausalt, mina sain siin 10  linnukest 11-st.
Kuidas sinul läks?

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This