Akne.

Keskkoolist saati psoriaasiga võidelnuna oskan aimata akne käes kannatavate vaeva.

Ainuüksi minapildi ja enesehinnangu tuksi keeramisest võiks pikalt rääkida. Kellel seda eraelu ikka vaja on, eksole!

Kaasaegne meditsiin on keskendunud lööbe allasurumisele, mitte aga põhjuste leidmisele. Sest nii on kapitalistlikult mõistlikum.

Samas ei ole olukord üldse nii müstiline.

Süüdlane ehk põhjus on tegelikult teada.

Häda on selles, et süüdlasel on “poliitiline saadikupuutumatus”, kui värskete argiuudiste keeles väljenduda.

Süüdlaseks on … <trummipõrin> … NISU!

Või noh, täpsemalt siis gluteen.

Ka teised teraviljad sisaldavad gluteeni, kuid nisu on enim levinud ja paraku ka kõige tervisevaenulikum.

Kuna nisus sisalduv gluteen mõjutab sinu aju, sooli, artereid ja luid, siis pole just suur üllatus, et see mõjutab ka keha suurimat organit – nahka?

Iga nahaarst võib kinnitada, et nahk on sinu sisemise tervise peegeldaja.

Või lihtsamalt, kui miski juba sinu nahal välja lööb, võid mürki võtta, et mõni sisemine organ on ka tule all.

Keha vastus nisule väljendub tihtipeale esimese asjana just nahal – aknena.

Akne on peaaegu ülemaailmne fenomen lääne kultuurides. See mõjutab üle 80% teismelistest (enamgi kui 95% 16-18aastaste puhul).

Samas mõndes kultuuris ei esine aknet üldse: Paapua Uus-Guinea Kitava saarte elanikud, Paraguai kütid ja korilased, Brasiilia Puru Oru põliselanikud, Aafrika bantud ja zulud, Jaapani okinawad ja Kanada inuiidid (olgu kõikvõimas lugeja mulle armuline, kui ma siin mõne nime valesti käänasin) on huvitaval kombel aknepitserist pääsenud.

Teadlased leiavad, et selle põhjuseks on toitumine, mitte geenid.

Kultuurid, kus ei esine aknet, tarbivad väga vähe või üldse mitte nisu, suhkurt ja piima.

Kui lääne mõjul tutvustati okiwanadele, inuiididele ja zuludele nisu ja suhkur, järgnes sellele viivitamatult akne.

Mida siis teha?

Lihtne, eemalda jahu täielikult oma toidulaualt.

Mitte ainult leib-sai, vaid kõik tooted, kuhu jahu sisse pannakse.

Jah, alustades pastast-pitsast ja lõpetades pihvide-viineritega.

Peaksid nägema drastilisi muutusi oma naha tervises juba paari nädala pärast.

Ütle EI järgmisele koogitükile või pitsalõigule.

Et veelgi kindlamalt edu garanteerida, käi ka paleo mängoreeglitest üle.

Muide, ma olen gluteeni teemal rääkinud pikalt ja põhjalikult paleo koolitusel. Sellest on nüüd ka video saadaval.

Veel artikleid just sinule ...

Kas praadimine vähendab toidu toiteväärtust? Lühike vastus on, et jah, eks ta muidugi vähendab. Kuumtöötlemine võib küll teha toitu kergemini seeditavaks, aga samas on sinna sisse pr...
Kas paleo dieet on lastele ohtlik? Huvitav, kui ma oleksin sellele artiklile pannud pealkirjaks "Kas paleo dieet on lastele ohutu?" või hoopis "Lapsed ja paleo", kas see oleks...
Vürtsikad “trummipulgad” bataadi-pesto püreega Koostis (4-5 portsu) 3 supilusikatäit sulatatud kookosõli 3 küüslauguküünt 2 teelusikatäit teratav tsillipulbrit 1 tee...
Fenkol, mis see veel on? Fenkolil on teinegi palju tuttavam nimi - apteegitill. Fenkolit on maitsetaimena kasutatud läbi aegade nii kala- kui liharoogade maitsestami...
9 valearvamust kaalulangetamise kohta Aastast aastasse, rannahooajast rannahooaega annavad inimesed ikka ja jälle samu lubadusi või püstitavad samu eesmärke; ja samamoodi – ikka ...

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This