Paljudele meist on hommikune kohvitass elu loomulik ja eemaldamatu osa. Samas on meie hulgas omajagu neid, kes on veendunud, et kohvi mustalt juua ei kõlba, aga kohvist loobuda nad ka ei suuda. Mida neile (sulle?) siis soovitada? Vaatame.

Esiteks katseta, kas see loobumine on tõepoolest võimatu. Proovi nädal aega kohvi mustalt juua. Kui sa pole selle ajaga musta kohvi maitsega harjunud, võid endale üllatuseks avastada, et sa pole kohvi juba mitmeid päevi üldse joonud … ega tunnegi sellest ka puudust.

Kui see katsetus ei andnud tulemusi, su kohvivajadus on endiselt alles ja mustalt ei meelde, siis pakun sulle mõned ideed, millega kohvi mõrkjat maitset peita või muuta.

Kaneel

Lisa kohvitassile umbes teelusikatäis kaneeli, see annab mõnusa kõrvalmeki, pehmendab kohvi maitset ja on tervisele kasulik ka. Trikk on panna kaneeli piisavalt palju, et see keelel pisut kipitaks – pelgalt sõrmeotsaga doseerides võid küll kaneelimaitset tajuda, kuid see pole veel see. Katseta erinevate kogustega.

Vanilje

Kui kaneel kohvis pole sinule, siis proovi hoopis vaniljekohvi, ehk on see suupärasem? Lisa paar tilka vaniljeekstrakti.

Kookospiim

Lisa koore asemel kohvitassi hoopis kookospiima, see on kreemjas ja maitsev. Kookosel on selgelt äratuntav maitse, kui esimene lonks pole sulle mokka mööda, proovi mõned lonksud veel – su esmamulje võib muutuda.

Pähklipiimad

Enamlevinud on mandlipiim, kuid valmistatakse ka teisi, näiteks india või sarapuupähklist. Poest ostes kontrolli enne ostu alati pakendilt koostisosi, paljud neist sisaldavad ebatervislikke lisandeid.

Või

Jah, või. Tavaline 82% rasvasisaldusega taluvõi. Kuigi see võib mõttena lausa veider tunduda, siis või pehmendab kohvi teravust ja teeb joogi siidjaks. Proovi kasvõi korra. Ja iseenesestki mõista, ära vali soolast võid.

Lõpetuseks midagi sulle mõtlemiseks. Kui sa oled alati vajanud suhkrut ja koort, et kohvi enda maitset peita või pehmendada, äkki see tähendab, et sulle tegelikult kohvi üldse ei maitsegi? Ehk oleks parem valik alustada hommikut hoopis tassikese rohelise teega?

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This