Koostis (4-5 portsu)
- 3 supilusikatäit sulatatud kookosõli
- 3 küüslauguküünt
- 2 teelusikatäit teratav tsillipulbrit
- 1 teelusikatäis küüslaugupulbrit
- maitse järgi soola ja musta pipart
- 10 väikest kanakoiba
Serveeri näiteks koos bataadi-pesto püreega.
- 2-3 bataati
- 200g pestot
Valmistamine
Pane ahi 190 kraadi juurde sooja.
Sulata õli kausis ja lisa pressitud küüslauk, tsilli, küüslaugupulber ja maise järgi soola-pipart. Sega ühtlaselt läbi ja kasta kanakoivad üksteise järel segusse. Jälgi, et koivad oleksid ühtlaselt kaetud.
Aseta “trummipulgad” küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ühtlaselt laiali.
Küpseta pool tundi, seejärel pööra koivad ringi ja küpseta veel teine pool tundi. Mina lisasin esimese poole tunni möödudes ahju teisele plaadile bataaditükid ja muud juurviljad, näiteks aedoad.
Püreesta bataat koos pestoga, lisa kookospiima kuni saavutad soovitud kontsistentsi.