Suur suvi on väljas. Rannas on … noh, rannailm ja vesi kutsub.

Seega, ei mingit keerutamist ja kohe asja kallale 🙂

1) Suur toiteväärtus

Paleo dieet on toitainetihe. Paleo toitudes sisaldavad kompleksed süsivesikud annavad kehale piisavalt glükoosi ehk maakeeli energiat. Valgurikas mitterasvane liha on täis elutähtsaid aminohappeid, mida organism vajab kudede taastamiseks, rakkude ehituseks jne.

2) Tugev kaitseefekt

Paleo dieet vähendab ohtu haigestuda “uue aja haigustesse” nagu artriit, südameveresoonkonna haigused, diabeet ning teatud tüüpi vähkhaigused.

Seda tänu antioksüdantide, fütotoitainete, kiudainete ning oomega-3-rasvhapete rikkusele paleo toitudes.

3) Normaliseerib kehakaalu

Paleo elustiil on looduslik viis tervisliku kehakaalu saavutamiseks. Töödeldud, pakendatud, süsivesikurikkad toidud on peamised tegurid, mis viivad ülekaalulisuseni. Kiudained, vitamiinid, mineraalid ning muud paleo toitudes leiduvad kasulikud toitained aitavad tõsta või langetada kaalu, olenevalt sellest kas oled üle- või alakaaluline.

Paleo annab energiat aktiivseks ning sportlikuks eluks, tõstab seeläbi organismi vastupanuvõimet ning toonust.

4) PH taset normaliseeruv dieet

Tänapäeva “moodsad” toidud ja dieedid soodustavad happelist keskkonda kehas, see aga soodustab muuhulgas neerukivide, põletikuliste protsesside, nahaprobleemide jne teket.

Paleo dieet julgustab sööma rohkem puu ja juurvilju, mis tänu alkaloidide sisaldusele vähendavad happelisust kehas ning seeläbi parandavad toitainete imendumist ning aitavad vähendada terviseprobleemide teket.

5) Kõhusõbralik dieet

Inimese magu sai ideaalselt hakkama kõigega, mida sõid meie kauged esivanemad. Paraku ei ole me kohanenud paljude uue aja toitudega toime tulemiseks. Tulemuseks on toiduallergiad, erinevate ainete tundlikkused ja talumatused ning põletikulised reaktsioonid.

Kokkuvõtteks

Paleo annab terveks elustiiliks hea aluse. Paleo elustiil paneb suurt rõhku puu- ja juurviljadele, rohelistele lehttaimedele, headele rasvadele, valkudele ning füüsilisele aktiivsusele. Paleo dieet mitte ainult ei kaitse meid haiguste eest, see tõstab meie elukvaliteeti ning annab energiat.

Lõpeta dieedid, söö parem päris toitu, st alusta 30 päeva väljakutsega.

Ja nüüd randa!

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This