KaalMa olen saanud hiljuti omajagu kirju, et ollakse küll paleot järginud, aga kaalunumber ei taha kuidagi liikuda.

Kui kaalulangetamine pole sinu eesmärk, siis järgnev ei pruugi sinu jaoks täies ulatuses kehtida. Aga see oli vast niigi selge, eksole 🙂

Ok. kaalulangetusel võib olla päris palju mõjutegureid.

Vaatame neist mõnda enimlevinut.

8 võimalikku põhjust, miks kaal ei alane

  • Vaata süsivesikute kogus päevas üle. Ehk tarbid liiga palju? Keskmine inimene vajab umbes 150g süsivesikuid päevas. Tahad kaalust alla võtta – tarbi kolmandik kuni pool vähem – keha toodab puuduoleva ise. Sinu rasvakoest. Loe juurde: https://paleo.ee/2012/07/ainevahetus-ja-ketoos/
  • Seedimist kiirendab kalaõli, oomega-3-rasvhapped täpsemalt. Tee üks kuu-paarine kuur läbi.
  • D3 vitamiin peaks olema Eesti kliimas talvel kohustuslik. D3 vitamiin ei ole Eestis head saada, sest ravimiamet ei luba üle 1200IU (IU – International Unit) doosiga müüa, mujal maailmas on soovituslikuks koguseks ~3000IU päevas.
  • Vaata üle, kui palju sa puuvilju sööd. Kaalu langetamiseks peaks seda piirama.
  • Pea toidupäevikut näiteks nädal aega, pane kalorid kirja. Tihtipeale süüakse lihtsalt liiga vähe. Dieet ju ikkagi. Kalorite piiramine on jama!

Eelnevast kõige suurema mõjuga on uni. Nii nagu kõhulihastest enamus tehakse köögis, võetakse ka enamus kaalust alla magades.

Kas sa paleo uudiskirjaga juba oled liitunud?

Tahad teada kui oleme midagi huvitavat kirjutanud?

Imelihtne – liitu Paleo uudiskirjaga. Saadan ainult asjalikku infot ja usaldust ei kuritarvita.

Sips ja valmis.

Hurraa! Oledki liitunud. Palun lisa oma postkastis uudiskiri@paleo.ee usaldusväärsete saatjate hulka, muidu võib mõni kiri rämpsposti kausta end peita.

Share This